perjantai 31. lokakuuta 2014

Janen vierailuViime viikon maanantaina sain uhkaavan viestin Janelta: Lufthansan lakkojen vuoksi hänen lentonsa Zürichiin oli peruttu. Jane oli noin viikko aikaisemmin päättänyt tulla Suomesta minua moikkaamaan ja lähtöpäivänä sitten jännitettiin pääsisikö Jane tänne ollenkaan. Lennon vaihto toimi kuitenkin paremmin kuin hyvin ja hän saapuikin paikalle jo kuuden aikaan, kun alkuperäinen lento olisi ollut täällä yhdentoista aikaan illalla. 


Menin Janea lentokentälle vastaan ja yllätyksekseni samalla lennolla oli Aarni, johon olen tutustunut täällä Sveitsissä. Lähdimme sitten kolmestaan kohti keskustaa ja sieltä jatkoimme Janen kanssa matkaa minun luo viemään matkatavarat. Kauaa emme ehtineet luonani olla, kun lähdimme jo Emman luo hakemaan hiking bootseja, sillä tiistaina oli tarkoitus tehdä pieni hikingretki. Emman luota kävimme pikaisesti kaupassa hakemassa suklaata ja viiniä, jonka jälkeen suuntasimme Cafe Henriciin kotitekoisille inkiväärilimuille, jotka olivat muuten todella hyviä. Kuulumisten vaihtelun ja limujen jälkeen lähdimme takaisin luokseni, avasimme viinin ja suklaalevyt ja aloimme herkutella.


Olimme jo maanantai-iltana katsoneet, että säätiedotus ei lupaa kauhean hyvää tiistaille. Päätimme kuitenkin herätä aikaisin ja tarkistaa tilanteen uudestaan ja päättää sen mukaan lähdemmekö haikkaamaan. Huono tuuri kävi ja jouduimme jättämään haikkauksen väliin. Sinänsä sääli, sillä se on yksi parhaista asioista mitä Sveitsissä voi tehdä, mutta sovittiin, että Jane tulee tänne keväällä uudelleen ja tehdään haikkausretki silloin. Varasuunnitelmiin kuului mennä laivalla Rapperswiliin, tässäkään ei ollut onni myötä, sillä laivat olivat juuri siirtyneet talviaikatauluun, eikä niitä kulkenut aamusta. Lähdimme sinne kuitenkin junalla ja päätimme tulla laivalla takaisin.

 Rapperswilissä kävimme katsomassa linnaa, joimme lattet terassilla ja kierreltiin vanhassa kaupungissa. Sää oli oletettua parempi (vaikka vuorilla näkyi kyllä pilviä, joten päätös jäädä kaupunkiin oli oikea) ja söimme lounaankin ulkona, italialaisen ravintolan terassilla. Juuri kun olimme saaneet ruokamme syötyä, alkoi kuitenkin tuuli puhaltaa todella lujaa. Ravintolan työntekijät olivat ilmeisesti olettaneet tämän, sillä muutamassa sekunnissa terassilta kaikki tuulen mukana lähtevä oli kerätty suojaan. 
Myrskyisen sään takia päätimme jättää laivaretken kokonaan välistä ja menimme myös takaisin Zürichiin junalla. Zürichissä kävimme pikaisesti pakkaamassa bikinit ja pyyhkeet mukaan ja suuntasimme Thermalbad Engeen. Tämä on sama SPA, minne Emma ja Claudia veivät minut ensimmäisellä viikollani täällä. Oli kyllä ihanaa löhöillä lämpimässä vedessä kun ulkona puhalsi kylmä tuuli.
Keskiviikkona lähdimme heti aamusta kiertelemään kaupunkia, jouduin kuitenkin klo 12 menemään koululle, joten muutamaksi tunniksi Jane jäi yksin tutustumaan kaupunkiin. Kouluni jälkeen menimme syömään ja päätimme kävellä Uetlibergin huipulle, huonon sään vuoksi jouduimme kuitenkin muuttamaan suunnitelmia jälleen ja kävelimmekin Lindtin tehtaalle ostamaan tehtaanmyymälästä ”hieman” suklaata. 

Illalla menimme Danteen cocktailille. Cocktailien jälkeen menimme takaisin kotiin, söimme Sprünglin Luxemburgerleita, joimme viiniä ja kaaduimme väsyneinä sänkyyn. Torstaina jouduin jo koulumatkalla hyvästelemään Janen, sillä hänen lentonsa lähti koulupäiväni aikana. Janella kävi erittäin huono tuuri säiden suhteen, sillä maanantaipäivällä sää oli lämmin ja aurinkoinen, yön aikana alkoi sataa ja sää jatkui huonona aina torstai-iltaan asti, jolloin aurinko alkoi taas näyttäytyä ja tuuli laantua. 

Säästä huolimatta meillä oli hauskaa ja ensikerralla toivotaan, että Sveitsi näyttää paremman puolensa.

kuvat: minä ja Jane
Ps. pahoittelen joidenkin kuvien laatua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti