sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Päiväretki Pilatukselle
Minulla ei ole perjantaisin koulua, joten päätimme kaverini Tean kanssa aloittaa viikonloppu kunnolla ja lähteä päiväretkelle Luzerniin. Lähdimme 7.35 junalla kohti Alpnachstadia, sillä halusimme käydä Pilatus vuorella ennen Luzernia.


Pilatus on vuori, joka kuuluu osittain Luzernin Kantonille ja sen korkein huippu on 2128 metriä meren pinnasta. Paikka on usein täynnä turisteja, eikä ihme, sillä se on uskomattoman kaunis ja sinne on suhteellisen helppo päästä. Huipulle voi mennä gondolihissillä, kävellen tai junalla. Valitsimme junan, sillä gondolihissi oli kiinni ja kävely huipulle kestää noin 5 tuntia. Juna oli suloinen ja vanha. Se on itse asiassa maailman jyrkin hammasratajuna, joten sillä kulkeminen oli oikein mielenkiintoista. 

Alhaalla sää ei näyttänyt kovin hyvältä, oli pilvistä ja erittäin sumuista. Pelkäsimme, että emme näkisi mitään ylhäällä ja maksettaisiin junasta turhaan. Toisin onneksi kävi. Pilvien yläpuolella paistoi lämmin aurinko. Harmiksemme pilvet peittivät näkyvyyden ihan alas, mutta toisaalta ne saivat paikan näyttämään jotenkin taianomaiselta.   Juna-aseman lähettyvillä sijaitsee ravintola, piknik pöytiä ja muutama lyhyt kävelyreitti, jotka vievät eri huipuille. Koska aikaa oli tarpeeksi, kävimme katsomassa kolme eri huippua. Yksi näistä huipuista oli vähän pidemmän matkan takana, joten sinne eivät kovin monet turistit menneet, mutta suosittelen sitä jos joskus Pilatukselle pääsette, sillä se oli mielestäni kaunein ja kiinnostavin reitti, mutta lenkkarit täytyy ehdottomasti olla jalassa, eikä korkokengät niinkuin joillakin turisteilla :D.
Vaikka en yleensä pidä turistikohteista ihan hirveästi, oli Pilatus mielestäni näkemisen arvoinen. Turistikohteet ovat muutenkin keskimäärin mukavampia täällä Sveitsissä kuin monissa muissa maissa, sillä niistä pidetään erittäin hyvää huolta, joten turistit eivät pääse pilaamaan niitä. Luonto pidetään siistinä ja alueet luonnonläheisinä. Pilatukseltakin löytyy vain yksi hotelli ja ravintola, eikä se siis ollut täynnä erilaisia kojuja ja mainoksia jonka tarkoituksena on viedä turisteilta rahat ja samalla hieman pilaavat tunnelmaa ja näköalaa. 
Välillä on vaan vaikea uskoa kuinka kaunista täällä oikeasti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti