keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Herkuttelua
Perjantaina oli herkuttelupäivä. Illalla oli jälleen vuorossa illalliskutsut, mutta tällä kertaa oli Claudian vuoro kokata. Luvassa oli siis ihka aitoa meksikolaista ruokaa, nam! Olimme Johannan kanssa lupautuneet tekemään jälkiruoan, joten aamusta lähdimme SihlCityyn ostamaan ruoka-ainekset ja hakemaan sukseni ja mononi huollosta. 
Päätimme tehdä Brita-kakun, sillä ajattelimme sen olevan helppo ja suhteellisen nopea. Olimme väärässä. Ensinnäkin kananmunien ja sokerin vaahdottaminen marenkiin sopivaksi kesti ikuisuuden kun ei ollut monitoimikonetta ja kakku ei ihan paistunut toivomallamme tavalla uunissa, jonka ovi ei sulkeudu kunnolla.


Aikaa ei kuitenkaan jäänyt kakusta huolehtimiseen, sillä vielä oli ehdittävä Lindtin suklaatehtaalle ja keskustaan ennen illallista. 


nolo selfie ja uusi kamu


Tehtaanmyymäläkin oli jo ihan joulutunnelmissa, sillä oli jopa oma joulumarketti. Johanna sai tuliaiset ostettua ja itsellenikin tarttui pussillinen lempisuklaatani mukaan. Jotenkin kummallista nähdä näin paljon joulukoristeita samaan aikaan kun syksyn värit alkavat vasta olla parhaimmillaan.
Tehtaalta lähdimme suoraan keskustaan, päärautatieaseman joulumarkettiin ostamaan teetä ja sieltä Globukseen ostamaan äidilleni kahvia. Ilmeisesti Globuksen yliampuvat joulukoristeet sekoittivat päämme, sillä unohdimme kahvin kokonaan ja lähdimme pois tyhjin käsin. Ehdimme vielä käydä COSissa ja kahvilla, ennen kun oli aika lähteä kotiin viimeistelemään kakku. 

Illallinen oli herkullista ja seura hauskaa, kakkummekin oli onnistunut yllättävän hyvin, vaikkei kakista kaunein ollutkaan. Ilta venyi taas myöhäiseksi ja nukkumaan mennessä huomasimmekin, että herätykseen oli vain vähän yli kaksi tuntia. Onneksi seuraavan päivän ohjelma oli niin ihana, etteivät vähät yöunet menoa hirveästi hidastaneet. 

alkudrinkki, tequilaa chilillä


 kuvat: minä ja Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti