tiistai 18. marraskuuta 2014

A Rainy day in Milan
Arki alkoi painaa päälle tentin ja muiden kiireiden takia ja päätimmekin Adelinnin kanssa lähteä arkea pakoon Milanoon. Matka varattiin torstaina ja miniloma alkoikin jo lauantaina. Bussilla Zürichistä Milanoon kestää vain kolme ja puoli tuntia ja matka maksaa vaivaiset 19 euroa suunta, joten viikonloppureissu Milanoon on helppo tehdä. 

Matka tuntui olevan täynnä minulle valitettavan tuttuja blondihetkiä. Ensinnäkin olimme niin innoissamme matkasta, ettemme olleet tarkistaneet säätä ennen varausta. Tämä kostautui ja pahasti, sillä lauantaina Milanossa satoi kaatamalla, eikä sade laantunut hetkeksikään. Toinen blondihetki tapahtui sitten juuri kun olimme ylittäneet Italian rajan: tajusimme, ettemme olleet tarkistaneet reittiä bussipysäkiltä hotellille ja nyt olikin myöhäistä, sillä datayhteys oli pakko laittaa kiinni. Meillä ei ollut edes mitään tietoa siitä, minne bussi pysähtyisi. Hyvä me! Kummatkin olemme kuitenkin matkustaneet suhteellisen paljon elämämme aikana, joten tätä virhettä ei olisi pitänyt tapahtua. Onneksi tapasimme mukavan italialaissveitsiläisen pojan joka huvittuneena auttoi meitä löytämään tiemme keskustaan. Nolasimme itsemme tämän samaisen pojan edessä vielä uudelleen, sillä heti tämän jälkeen jouduimme pyytämään häneltä apua metrolippujen ostossa, sillä emme osanneet käyttää lippuautomaattia. Saimme myös tietää, että hän oli tulossa samalla bussilla takaisin Zürichiin kuin mekin. Kun tiemme sitten erkanivat Duomon pysäkillä hän naurahtikin, että: nähdään huomenna, jos selviätte hengissä siihen asti. Saimme taas olla ylpeitä siitä kuinka fiksun kuvan itsestämme annoimme. Positiivinen puoli tässä oli, että saimme sentään hyvät naurut.


Sateen takia Milano ei näyttänyt parhaita puoliaan, joten kulutimme päivämme shoppaillen ja viiniä juoden. Milano on täydellinen kaupunki shoppailulle, kauppoja löytyy vaikka muille jakaa. Muun muassa Zara, Massimo Dutti, Banana Republic ja Pull & Bear tuli koluttua läpi. Näiden lisäksi Milanosta löytyy designer outletteja, jotka ovat täynnä tavaraa. Itse kävimme vain yhdessä outletissa ja kummatkin teimme hyvät löydöt: minun matkaani tarttui mokkakorkokengät ja Adelinn löysi itselleen By Malene Birgerin villahuivin vaivaisella 35 eurolla. 

hotellihuoneemme ei ollut hääppöinen, mutta hyvän hintainen ja lähellä keskustaa.
Sateessa kävely, shoppailu, viini ja pizza väsyttivät yllättävän paljon ja naureskelimmekin, että nyt on kyllä oikein mummojen matka kun olimme hotellilla jo yhdeksän aikaan ihan valmiina sänkyyn. Sunnuntaina sää oli onneksi paljon parempi ja pääsimme tutustumaan kaupunkiin kunnolla, mutta siitä lisää myöhemmin. Seuraavassa postauksessa on myös luvassa lisää kuvia, lauantaina ei ollut kauhea kuvausinto päällä huonon sään vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti