Perjantaina oli herkuttelupäivä. Illalla oli jälleen vuorossa
illalliskutsut, mutta tällä kertaa oli Claudian vuoro kokata. Luvassa oli siis
ihka aitoa meksikolaista ruokaa, nam! Olimme Johannan kanssa lupautuneet
tekemään jälkiruoan, joten aamusta lähdimme SihlCityyn ostamaan ruoka-ainekset
ja hakemaan sukseni ja mononi huollosta.
Päätimme tehdä Brita-kakun, sillä ajattelimme sen olevan helppo ja suhteellisen
nopea. Olimme väärässä. Ensinnäkin kananmunien ja sokerin vaahdottaminen
marenkiin sopivaksi kesti ikuisuuden kun ei ollut monitoimikonetta ja kakku ei
ihan paistunut toivomallamme tavalla uunissa, jonka ovi ei sulkeudu kunnolla.
Aikaa ei kuitenkaan jäänyt kakusta huolehtimiseen, sillä vielä oli
ehdittävä Lindtin suklaatehtaalle ja keskustaan ennen illallista.
nolo selfie ja uusi kamu |
Tehtaanmyymäläkin oli jo ihan joulutunnelmissa, sillä oli jopa oma
joulumarketti. Johanna sai tuliaiset ostettua ja itsellenikin tarttui
pussillinen lempisuklaatani mukaan. Jotenkin kummallista nähdä näin paljon
joulukoristeita samaan aikaan kun syksyn värit alkavat vasta olla
parhaimmillaan.
Tehtaalta lähdimme suoraan keskustaan, päärautatieaseman joulumarkettiin
ostamaan teetä ja sieltä Globukseen ostamaan äidilleni kahvia. Ilmeisesti
Globuksen yliampuvat joulukoristeet sekoittivat päämme, sillä unohdimme kahvin
kokonaan ja lähdimme pois tyhjin käsin. Ehdimme vielä käydä COSissa ja
kahvilla, ennen kun oli aika lähteä kotiin viimeistelemään kakku.
Illallinen oli herkullista ja seura hauskaa, kakkummekin oli onnistunut
yllättävän hyvin, vaikkei kakista kaunein ollutkaan. Ilta venyi taas
myöhäiseksi ja nukkumaan mennessä huomasimmekin, että herätykseen oli vain
vähän yli kaksi tuntia. Onneksi seuraavan päivän ohjelma oli niin ihana,
etteivät vähät yöunet menoa hirveästi hidastaneet.
kuvat: minä ja Johanna
alkudrinkki, tequilaa chilillä |
kuvat: minä ja Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti