torstai 9. huhtikuuta 2015

Arosa Lenzerheide Pt.1





Tarkoitus oli tehdä kahden päivän laskettelureissu, mutta sen tarkempia suunnitelmia emme olleet Emman kanssa tehneet… Ennen kuin päivä ennen reissua. Paikaksi valitsimme kummallekin tuntemattoman (tai niin ainakin luultiin) Arosa Lenzerheiden ja majoituspaikkana toimi Hotel Altein. 



Ensimmäinen laskupäivä ei mennyt ihan nappiin. Keli oli pilvinen ja rinteitä oli hankala hahmottaa. Tämän lisäksi kummankin meidän monot painoivat sääriä niin paljon, että niitä oli jatkuvasti löysennettävä ja jälleen kiristettävä. Väsymys painoi päälle todella lujaa ja fiilis ei ollut kaikkein korkeimmalla. Nälän iskiessä päätimme mennä syömään. Ensimmäisessä ravintolassa istuimme 15 minuuttia ilman palvelua, joten päätimme vaihtaa paikkaa. Toisessa ravintolassa ei voinut maksaa kortilla ja me olimme unohtaneet nostaa rahaa. Lähdimme siis kohti kolmatta ravintolaa, mutta koska keskuksen kartta ja rinneviitat ovat suhteellisen puutteellisia/sekavia, laskimme oikean risteyksen ohi ja päädyimme ihan alas. Paikkaan, missä ei ollut edes hiihtohissiä. Ei siinä muuta kun sukset kantoon ja kävelemään. Nälkä vaikuttaa mielialaani todella paljon, joten voitte vain kuvitella miten paljon tässä vaiheessa otti päähän (I know, first world problems). Onneksi lopulta löysimme burgeri ravintolan ja söimme kummatkin burgerit, jotka olivat lähes päämme kokoiset. 





Ruoan jälkeen päivä parani huomattavasti. Ei sää, mutta fiilis. Loppupäivä laskettiin iloisina ja viimeisenä päätimme tuoda vähän luksusta elämään ja menimme huipulle näköalabaariin Prosecoille. Rentoutuneina lähdimmekin sitten laskemaan alas vasta viimeisen rinne kontrollin jälkeen. Saimme laskea lähes tyhjillä rinteillä auringon paisteessa. Siinä vaiheessa elämä kyllä hymyili.



Rinteestä menimme suoraan hotelliin. Hotel Altein oli aivan uskomattoman hyvä valinta. Varasimme itsellemme budget huoneen, joten huone itsessään oli erittäin vaatimaton eikä meillä ollut omaa vessaa. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään ongelma, sillä huone, sekä jaettava vessa olivat siistejä ja sängyt mukavia. Hotelli on myös lähellä hiihtohissiä ja huoneen hintaan sisältyi monipuolinen aamupala. Mutta se, mikä teki hotellisesta täydellisen valinnan, oli siellä sijaitseva kylpylä. En valitettavasti saanut hämärässä tilassa hyviä kuvia kylpylästä, enkä toisaalta kamalasti niitä kehdannut ottaakaan. Kylpylässä oli kaksi erilaista isompaa allasta, joista toisessa oli mm. hierovia vesisuihkuja ja vähän väliä päälle menevä virtaus. Tämän lisäksi kylpylässä oli muutama erilainen sauna ja kylmä- sekä kuumavesiallas. Siellä vietimmekin sitten loppuillan. Täydellinen lopetus laskupäivään.

4 kommenttia:

  1. Todella kauniita ja selkeitä kuvia, olisi kuitenkin hyvä, jos kuvat olisivat kaikki saman kokoisia. :)

    http://theneverendingstoory.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Koitan tästä eteenpäin saada kuvista saman kokoisia :)

      Poista