tiistai 12. toukokuuta 2015

Reinin putoukset



Omalla ”Sveitsi Bucket listilläni” on ollut Reinin putouksien näkeminen. Olen käynyt putouksilla kerran aiemminkin. Silloin pienenä, kun asuin täällä vanhempieni kanssa. Mutta siitä on jo niin paljon aikaa, että halusin nähdä ne uudestaan. Niinpä päätimme pienellä tyttöporukalla lähteä katsomaan putouksia ja tehdä samalla kävelyretki.




Kävelyretkemme ensimmäinen etappi alkoi Schaffhausenista ja päättyi Rheinauhun. Korkeuseroa ei ole juuri ollenkaan ja matkakin on vain 14 km. Reitti vei meidät Euroopan suurimmille putouksille jokivartta pitkin. Suhteellisen suuri osa kävelystä tapahtuu kaupungissa, joten näkymiltään tämä reitti ei ole mikään uskomaton. Mutta mitä lähemmäs putouksia päästään, sitä kauniimmaksi maisemat muuttuu. Putouksilla päätimme tehdä pienen laivamatkan joen keskellä, suoraan putouksen alapuolella sijaitsevalle näköalakalliolle (hinta muistaakseni 8chf). Mielestäni tämä oli hintansa arvoinen kokemus, vaikka näköalakallio olikin täynnä ihmisiä.







Omasta mielestäni putoukset olivat aika nopeasti nähty, joten putouksilla käymiseen yhdistetty kävelyretki oli kyllä oikea valinta. Muuten reissu olisi ollut ehkä vähän turha. Jatkoimme siis kävelyä Rheinausta Eglisauun. Matka oli 20km pitkä, mutta hyvin tasainen, vain lopussa oli pieni nousu viinitarhojen läpi matalan vuoren huipulle. Tämä toinen etappi oli ensimmäistä huomattavasti nätimpi (putouksia lukuun ottamatta).  Kävelimme suurimmaksi osaksi maaseudulla ja mäen päällä oli upeat näkymät.







Matkan loppupuolella alkoi nälkä olemaan jo aika kova, jalkapohjat särkivät ja jalkojen lihakset alkoivat jäykistymään. Naureskelimmekin, että Sveitsi on tainnut tehdä meidät vähän hulluiksi, sillä kotimaassa ei tulisi koskaan käveltyä 34 km putkeen.


Kuvat: Henriikka, Daniëlle, minä

2 kommenttia:

 1. Tällaisia blogeja ei pitäisi löytää keskellä yötä kun stressi rahasta, kiireestä ja vaihteluntarpeesta valvottaa - matkakuume iskee jo pelkistä kuvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D tiedän tunteen! Täällä on onneksi ihan Sveitsin sisällä jo niin paljon nähtävää, että matkakuume rauhoittuu ihan vain sillä, että matkustan toiseen kaupunkiin.
   Toivottavasti kuitenkin stressi lievittää ja pääset itsekin pian matkustamaan:)

   Poista